Oferta O firmie Kontakt Jak kupować ? Dostawa i wysyłka Regulamin Zamówienia

POLITYKA PRYWATNOŚCI  extremesat.pl / sklep.extremesat.pl I POLITYKA RODO (

Polityka prywatności extremesat.pl / sklep.extremesat.pl

Dane osobowe Klientów podawane przy składaniu zamówienia przetwarzane są tylko i wyłącznie na potrzeby jego realizacji. Nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów / użytkowników extremesat.pl. Szanujemy Twoją prywatność.  Dane osobowe naszych Klientów podlegają ochronie zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997r.(Dz.U Nr 133, poz. 883) i Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną(Dz.U.Nr 133,poz. 1204)

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celu
i w zakresie na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam danych niezbędnych do realizacji Twojego zamówienia i nie wyrazisz zgody
na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.


Jakie dane o Tobie zbieramy ?

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał się zarejestrować.
Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu / podczas składania zamówienia
Zanim będziemy mogli dokonać transakcji handlowej w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu,
adres e-mail oraz dane dotyczące formy płatności.W przypadku jeśli Klientem jest firma lub instytucja prosimy o podanie pełnej nazwy i numeru NIP


Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty,np. Twój adres IP, nazwa domeny,
rodzaj przeglądarki,
typ systemu operacyjnego

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe , np. imię, nazwisko, adres email itp.


W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane ?
 
Dane osobowe Klientów podawane przy składaniu zamówienia  przetwarzane są tylko i wyłącznie na potrzeby jego realizacji. Nie sprzedajemy i nie udostępniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów / użytkowników extremesat.pl. W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystywane wyłącznie dla umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja w systemie sklepu internetowego nie jest obowiązkowa -zamówienie można złożyć drogą elektroniczną-przesyłając wiadomość email zawierająca zamówienie na adres sklep@extremesat.pl

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystywane w celu realizacji transakcji, w tym wysłania Tobie zamówionego towaru, pobrania należności za zakupione produkty/usługi oraz wystawienia dokumentu sprzedaży.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.
 
Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.



W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje
dane organom wymiaru sprawiedliwości.


W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować ?

bJeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie,
jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące realizacji Twojej transakcji.

Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, bedziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter.


W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych ?


Zmiany swoich danych możesz dokonać przez wysłanie nam wiadomości e-mail o zmianie danych lub po zalogowaniu się do systemu online i wybraniu sekcji Dane.
Możesz wprowadzić zmiany lub usunąc swoej dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera.
Danych użytych
do dokonanej transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć,gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć. 


 Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki w czasie korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką
stronę Ci wyświetlić.
Ciasteczka "cookies" nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Dane osobowe są zabezpieczone przed wglądem osób trzecich.


Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności przez opublikowanie nowej polityki prywatnościna tej stronie

Kontakt

Firma zbierająca dane (właściciel serwisu internetowego extremesat.pl) :
Extreme-SAT Adam Szpoczek , ul. Miliardowicka 55 , 43-518 Ligota
. W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności,
prosimy o kontakt korzystając ze strony
kontakt


POLITYKA RODO - [ RODO - ROZPORZĄDZENIE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH ]


1. Co to jest RODO?

Pisząc i mówiąc „RODO” mamy na myśli rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia
2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego
przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Jest to akt
prawny przyjęty przez Unię Europejską regulujący zasady ochrony danych osobowych – zastępuje dyrektywę 95/46/WE
z 1995 r.RODO tym się różni od dyrektywy 95/46/WE, że nie będzie implementowane, czyli nie będzie trzeba przepisów RODO
przyjąć w polskiej ustawie, jak to się dzieje w przypadku dyrektyw. RODO będzie bezpośrednio obowiązywać, będzie bezpośrednio
stosowane i bezpośrednio skuteczne. To oznacza, że – z bardzo niewielkimi wyjątkami – całe prawo ochrony
danych osobowych znajdziemy bezpośrednio w tekście RODO. Ten tekst można znaleźć w Dzienniku Urzędowym Unii
Europejskiej L z 2016 r. nr 119, str. 1.RODO zastąpi obowiązującą obecnie ustawę z 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.
Materiały:
• oficjalny tekst RODO:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679& from=EN


Administratorem Państwa Danych Osobowych jest Firma  EXTREME-SAT Adam Szpoczek z siedzibą w Ligocie, Miliardowicka 55

2. W JAKIM CELU GROMADZONE SĄ DANE?

Dane teleadresowe zbierane są w celu realizacji zamówień - dane te umożliwiają wysyłkę towaru do Klienta a także ułatwiają kontakt pomiędzy firmą a Klientem.
Wprowadzone do systemu zamówień (przy wcześniejszym dokonywaniu zakupów/zamówienia) dane Klienta umożliwiają też przyśpieszenie procesu składania
zamówienia w trakcie dokonywania ponownych zakupów w naszym sklepie.

3. KTO MA DOSTĘPD DO DANYCH GROMADZONYCH PRZEZ SKLEP extremesat.pl / sklep.extremesat.pl

Dostęp do gromadzonych danych teleadresowych i danych statystycznych ma jedynie aministrator strony internetowej / administrator systemu zamówień.
Dane teleadresowe i statystyczne wykorzystywane są  jedynie w przewidzianych celach mających bezpośredni związek z realizacją Państwa zamówień i obsługą posprzedażową (wsparcie produktowe/techniczne względem nabytej w naszym sklepie rzeczy). Korzystamy z powierzonych nam danych z należytą starannością zapewniajacej bezpieczeństwo Państwa danych.

4. PRZY UŻYCIU JAKICH NARZĘDZI GROMADZONE SĄ I PRZETWARZANE DANE ?

Firma Extreme-SAT korzysta z własnej strony internetowej do gromadzenia niezbędnych danych do realizacji złożonych zamówień.
Dodatkowo dane w celach sprzedażowych są wprowadzane do programu Fakturowo-Księgowego SUBIEKT.

5. JAKIE DZIAŁANIA PROWADZI FIRMA EXTREME-SAT DLA ZACHOWANIA BEZPIECZEŃSTWA GROMADZONYCH DANYCH ?


Firma Extreme-SAT zapewnia bezpieczeństwo gromadzonych danych przez regularne aktualizowanie oprogramowania systemowego sklepu i strony www
(w tym zabezpieczenie przed dostępem do systemu przez osoby niepowołane).



6. NA JAKIEJ PODSTAWIE PRZETWARZAMY TE DANE ?

Podstawą prawną przetwarzania danych jest ich niezbędność dla wykonania świadczenia usługi = realizacji zamówienia Klienta / dokonania transakcji sprzedaży.
Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne.Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w celu
i w zakresie na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam danych niezbędnych do realizacji Twojego zamówienia i nie wyrazisz zgody
na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.



6. JAKIE NARZĘDZIA SĄ UDOSTĘPNIONE KLIENTOM DO ZARZĄDZANIA SWOIMI DANYMI ?


Zgodnie z RODO (Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych) każda osoba może wystąpić do administratora z żądaniem przedstawienia informacji o przetwarzanych na swój temat danych, ograniczeniem ich przetwarzania oraz sprostowania  danych . Ma Pan/Pani także prawo do przenoszenia danych (w szczególności historii transakcji).
Klient może także w każdej chwili zwrócić się do administratora z żądaniem usunięcia danych / konta Klienta z systemu sklepu.

e-mail do administratora strony : biuro@extremesat.pl

 
7. DO KIEDY BĘDZIEMY PRZECHOWYWAĆ PAŃSTWA DANE ?

ZgodPaństwa dane osobowe przechowujemy tylko tak długo, jak jest to niezbędbne dla celów, w jakich zostaly one pobrane lub też stosownie do wymogów przewidzianych przez przepisy obowiązującego prawa.

8. Każdy klient ma prawo do złożenia skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Kontakt

Firma zbierająca dane (właściciel serwisu internetowego extremesat.pl) :
Extreme-SAT Adam Szpoczek , ul. Miliardowicka 55 , 43-518 Ligota
. W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności,
prosimy o kontakt korzystając ze strony
kontakt